Morgoncardio - Varför då!?

Jag tänkte skriva lite hur jag ser på sk. morgoncardio. För min del just nu ingår det som en daglig rutin eftersom jag skall tävla i Bikinifitness om 14 veckor, och skall förbränna lite extra fett under den här perioden. Men det är en rutin som jag planerar att fortsätta med. Det kanske inte är så att jag kommer att tvinga mig själv upp varje morgon bara för att, men jag kommer defenitivt att göra det regelbundet och kravlöst.

Cardio för mig är ett sätt att vakna till liv på morgonen, då jag älskar att ligga kvar och dra mig. Min sambo kan bli tokig ibland när jag snoozat 3 gånger för mkt exempelvis. Så fort jag kommit ur sängen är det däremot inga problem.
Det blir min lilla egenstund de flesta morgnar, men ibland har jag även sällskap av en kompis som inte bor alltför långt bort. Jag umgås alltså med en vän mellan 06.00-07.00 en vanlig vardag. Klockrent om du frågar oss!
De dagar jag är ensam, kan jag tycka att det är mysigt med en tidig promenad. Det är bara jag uppe, inga bilar, inget folk på gatan och allt är bara tyst och lugnt. Supermysigt!
Jag kör även cardio på gymmet, där favoriten just nu är att gå i lutning på löpbandet. Det blir ett riktigt svettigt pass, och jobbigare än att ta en promenad, oavsett om jag bär viktväst eller inte.

Förutom att det är skönt att starta dagen med ett svettigt pass, blir jag pigg, på bra humör och kommer igång på ett helt annat sätt en de dagar jag går direkt upp ur sängen, äter frukost och drar iväg till jobbet.
Mitt jobb är också väldigt stillasittande, så jag behöver röra på mig mer än en person som står upp eller arbetar mkt med kroppen dagligen för att åtminstone komma upp på en liknande nivå. Hur ser din vardag ut? Hur mkt rör du på dig varje dag?

Jag rekommenderar verkligen att prova att köra cardio varje dag under en arbetsvecka. Hör gärna av dig och berätta ifall du provar och berätta om vad du tyckte!

Ett annat tips för er som också har stillasittande jobb är att under en vecka/månad ställa dig upp och göra någonting minst en gång i timmen. Ställ äggklocka eller vad som helst. Det kan handla om att du reser på dig och sträcker upp armarna i luften, att du går längst bort i korridoren och tillbaka, gör ett förutbestämd antal knäböj/annan övning, eller bara ruskar om kroppen litegrann innan du sätter dig ner igen. Det är verkligen många bäckar små som gäller i vårt samhälle!

Jag tränar mkt eftersom jag gillar det och dessutom skall tävla som jag skrev innan. Men mina två första månader när jag jobbade som Pt droppade jag 4kg bara på att gå omkring med klienterna i gymmet och hjälpa dem av och på med lite vikter.
Allting handlar absolut inte om att gå ner i vikt, men jag vill ge ett verkligt exempel på vad som kan ske med kroppen bara man ändrar lite rutiner i vardagen. Har du svårt för att gå upp i vikt och inte tror att det går? Hör av dig, så kan vi fixa den biten också. Allt går bara man vill!

Ha en fortsatt trevlig helg!!
Kram Johanna