Lunchträning?

Lunchträning?

Det är mycket snack om Lunchträning, är det en stress eller är det verkligen bra? Ska man
inte använda lunchen till att äta sin lunch, och koppla bort jobbet en stund?

Men handen på hjärtat hur ofta tar du med dig matlådan, eller den köpta lunchen och sätter dig vid skrivbordet igen? Hur ofta använder du hela din Lunchtimme till Lunch, eller gör du kanske som jag oftast gjorde, åt upp på 15-20 minuter sen hämtade en snabb kaffe och gick tillbaka till skrivbordet.

Att träna på lunchen kan vara ett bra sätt att komma bort från kontoret och jobbet en stund, och faktiskt fylla på kroppen med ny energi.

Gå ut och spring en runda, eller samla ihopa ett gäng och kör ett kort 30-45 minuters pass med högintensiv träning eller funktionell träning.

Idag finns det flera olika företag som erbjuder sig att komma ut och hålla pass för demeihem-2015-07-29anställda på lunchen, eller som erbjuder att man kan komma till dem och deras lokaler som ofta inte ligger så långt ifrån kontoret, och träna ett Lunchpass.

Fördelarna med detta är att du fyller på kroppen med massa ny energi av att röra på dig, du kommer vara mycket mer produktiv på eftermiddagen, och orka mer.
Sen kommer du också inte behöva känna att du måste iväg och träna på kvällen, utan kan istället spendera tiden på familjen.

Som arbetsgivare har du i din tur massor att vinna på att erbjuda lunchträning till dina anställda, genom att de kommer ha mer ork och energi på eftermiddagen och vara mer produktiva, de kommer även att bli gladare medarbetare så alla har massor att vinna på detta.

Vill ni veta mer om hur jag erbjuder Lunchträning, eller få tips och råd om hur ni kan träna på lunchen, tveka inte att kontakta mig på

tommy.borglin@tobofitness.se / 0732770110


Det är inte en diet, det är en hällsosam livsstil

Det är inte en diet, det är en hällsosam livsstil

Att folk inte lyckas med sina ”dieter” och mål med att gå ner i omkrets, vikt eller vad det nu må vara förstår jag

När man hela tiden väljer att göra det svårt och komplicerat eller tråkigt för sig!

Så fort man börjar kalla det för diet, och det blir för många regler, så sätter man fälleben för sig själv i princip.

Jag tror på och jobbar stenhårt med att istället lära ut, visa att man kan äta gott, man kan bli mätt och fortfarande lyckas med sina mål, det blir jobbigare för mig som PT och Kostrådgivare, men det är det så värt, för jag vet att alla jag hjälper har väldigt stor valfrihet i vad de kan äta, vad de lägger på sin tallrik och samtidigt som vi tillsammans jobbar mot deras mål, så lär de sig vad deras kroppar tycker om och mår bra av!

Jag får hela tiden höra sådant som ”Jag är aldrig hungrig”, ”Får jag äta allt det” men även ”När jag fuskade och åt de som vi plockade bort märkte jag direkt hur dåligt jag mådde av det”
Båda typerna av citat och lärdomar är minst lika viktiga, för under resans gång lär de sig också att uppskatta bra mat, äta gott, samtidigt som de kan gå ut och äta och vet vad de bör lägga på sina tallrikar.

SÅ SLUTA KRÅNGA TILL DET!
Sluta dieta och lär dig äta hälsosamt, du kommer tacka dig själv!


Det svåraste är att ta sig ur soffan

Det svåraste är att ta sig ur soffan

Vi vet alla att vi borde träna!
Oftast är den svåraste biten att ta sig ur soffan, byta om till träningskläder och bara bestämma sig.

Men vi vet också alla hur underbart skönt det känns när man väl gjort det, när man avslutat det där passet, ställt sig i duschen, och känner att nu kan man koppla av.

Så här är lite tips på hur man kan göra detta enklare för sig, eller lura sig själv till att träna.kettlebell-push-press-loeft-topbox-3f0-Cl0YZ_CFqXGKAOrfwA

  1. Mat smakar så mycket bättre efter ett härligt träningspass
  2. Känslan av att stå i duschen efteråt, bara den är belöning nog för att man ska byta om och träna ett pass
  3. Ha bilder på dina mål, på varför du bestämt dig för att träna, något som motiverar dig i hjärtat.
  4. Träna hemma, i trädgården, i en park nära dig, i ditt vardagsrum, gör det enkelt att ta tag i träningen.
  5. Passa på direkt efter jobb så du inte hinner hem om och sjunka ner i soffan/ta tag i vardagsbestyren innan du kommit iväg och tränat.
  6. Träna på Lunchen, eller varför inte direkt på morgonen.

Finns säkert massa fler tips och råd, men dessa här är några av de som jag själv använt mig av eller som jag hjälper de som tränar med mig.


PT @ Home - För alla er som vill lyckas

PT @ Home - För alla er som vill lyckas

Började prova att istället för att ta mina klienter och de jag tränar till Gymmet, så istället så tog jag fram ett program som baserar sig på att jag kommer hem till dig som klient, (behöver hitta ett bättre ord än klient, gillar inte det)
Men åter till det viktiga, jag kommer hem till dig, på en tid som du bestämt, så det är verkligen träning på dina vilkor.
Tillsammans så tränar vi dig igenom mitt program, jag sätter tekniken, jobbar med övningen och pushar dig lite där jag ser att du faktiskt kan bättre och mer.
Sen har du detta program som du kör 2-3 gånger i veckan, tar ca 20 minuter per pass för dig.

Varför är detta så bra då?

Du slipper åka till ett gym för att träna och sparar massa tid i resa, då mitt program är väldigt högintensivt, vi jobbar med Kettlebell och kroppsvikten, så får du väldigt bra resultat av endast 20minuter (passen med mig är dock ca 45-60 minuter långa, då vi har lite extra där och jobbar inte bara med själva HIIT delen)
Detta gör att du får mer tid med din familj, din hobby, och det som du vill lägga tiden på, samtidigt som du får mycket bra och ihållande resultat.

2016-01-29 13.54.46De som redan kör mina sådana här pass idag säger bl.a.

”Detta är så jag, passar mig perfekt, då jag har väldigt limiterat med tid att träna”

”Superkul och om jag någon vän till mig frågar om de ska köpa gymutrustning så kommer jag säga att de ska lägga pengarna på att träna med dig istället”
”Wow 12 Kilo på 10 veckor, hur gick det till, jag är aldrig hungrig och äter god mat som du rekomenderat, och jag tränar mindre nu än när jag släpade mig till gymmet flera dagar i veckan, utan att få resultat”

Det är bara lite av vad mina klienter säger.

Ännu roligare är det att denna sortens träning och att ha en PT som kommer hem till dig är en växande trend, (klippet nedan är från TV4 som tog upp detta förra veckan.

Har du inte provat, boka en tid med mig så kan vi se hur och vad jag kan göra för dig.

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/hemma-pt-nya-tr%C3%A4ningstrenden-3288733